Codi ètic de l'associació



Les persones sòcies i assessores voluntàries de l'Associació aMAMAntem, en el seu suport a les mares i a les famílies en relació a la Lactància Materna i a la Criança Respectuosa, seguiran aquest Codi Ètic.

Igualment, hauran de ser coherents amb aquest Codi, les activitats i iniciatives que es realitzin i el material de difusió que procedeixi de l'AssociacaMAMAntem ( xarxes socials, fulletons, comunicats, etc.).


1. S'evitarà tota discriminació en relació a raça, relig, sexe, edat i nacionalitat d'origen de les persones.


2. Es proporcionarà la informació adequada a qui la demani, amb la finalitat de contribuir així, a una presa de decisions lliure i responsable. Es respectaran en tot moment les decisions, evitant que aquesta persona se senti pressionada a prendre una decis concreta que coincideixi amb la informació que li ofereix l'Associació.


3. La informació que es faciliti serà informació contrastada, veraç i basada en l'evidència científica i estarà d'acord amb les recomanacions actualitzades de l'OMS, el Comitè de Lactància de l'AEP, les institucions que les substitueixin i les que sadhereixin a la comunitat científica amb els mateixos objectius.


4. Es mantindran actualitzats els coneixements de les voluntàries i el contingut dels materials utilitzats. Amb tal fi s'actualitzaran aquests continguts, una vegada hagin estat acceptats i reconeguts per la comunitat científica.


5. Les persones sòcies i les assessores voluntàries, actuant com a representants de l'Associació, no es pronunciaran sobre temes que no constitueixin finalitats d’aMAMAntem (Lacncia Materna i Criança Respectuosa). Tampoc sobre qüestions que, encara podent-se entendre relacionades amb aquestes, quedin fora dels principis de l’AssociacaMAMAntem.


6. Les activitats organitzades per aMAMAntem (Grups d’Ajuda Mútua - GAMs, tallers, xerrades, conferències, participació en esdeveniments d’altres organitzacions i d’altres), tindran com a tema central alguna de les finalitats de l'Associac (Lactància Materna i Criança Respectuosa).


7. No es prescriu cap tipus de medicament. No es recomanaran tampoc altres subsncies ni tractaments encara que no siguin medicaments (per exemple: herbes, acupuntura, etc.). Es derivarà per a això al professional que correspongui en cada cas.


8. L’Associació respectarà les opinions i diagnòstics dels professionals. No desacreditarà a cap professional sanitari.


9. L’Associació no recomanarà cap centre sanitari, ni pediatres, ginecòlegs, matrones, ni altres metges. Tampoc recomanarà altres professionals de fora de l'àmbit sanitari.


No obstant això, sí que es podrà informar, prèvia consulta al Grup de Treball d'Assessoria, sobre professionals amb formació en lactància materna que puguin prestar assistència sanitària a les mares que ho precisin, perquè cada dona decideixi lliure i voluntàriament a qui acudir. En les dades facilitades es prevaldrà la informac dels centres públics sobre els privats.


10. Es reconeixeran les pròpies limitacions, sabent delegar o demanar ajuda en aquests casos.


11. No s'acceptaran donatius en diners o en espècie que provinguin d'empreses fabricadores o distribuïdors d'aliments infantils, biberons, tetines, xumets ni altres productes relacionats amb l'alimentacinfantil, inclosos els productes per a la lactància materna.


12. Serà rebutjada qualsevol iniciativa destinada a utilitzar l'Associació amb finalitats lucratives o publicitaris.


13. Es demanarà autorització a les mares i famílies per utilitzar imatges o documents d'àudio en els quals apareguin elles o els seus fills, amb la finalitat de promocionar la Lactància Materna i
la Criança Respectuosa.


14. Es mantindrà la confidencialitat de les persones que realitzin consultes.


15. Després d'una consulta, l'assessora no contactarà amb la mare per seguir la seva evolució, tret que ho hagin pactat prèviament, per donar resultats de proves o altres aspectes consensuats. S'animarà a la mare perquè tingui ella la iniciativa de contactar amb l'Associac, o aprofitar els mitjans que aquesta li ofereix.


16. Els tallers de l’Associació aMAMAntem que es realitzin en els grups de suport (GAMs), seran aprovats pel Grup de Treball d’Assessoria en Lactància Materna. Posteriorment, amb la major antelacpossible, es donaran a coixer a la resta de voluntàries, i després es promocionaran (xarxes socials, fulletons, cartells).


17. Les activitats de l’Associació aMAMAntem que les voluntàries assessores realitzin fora de l’AssociacaMAMAntem però en nom daquesta, seran presentades i aprovades en el Grup de Treball corresponent. Posteriorment, amb la major antelació possible, es donaran a conèixer a la resta de voluntàries assessores, i després es promocionaran (xarxes socials, fulletons, cartells).


18. Les voluntàries assessores només realitzaran aquelles tasques per les quals estan capacitades, segons els requisits que disposa l'Associació. Les activitats i locals, compliran també els requisits corresponents.


Vallbona d’Anoia, 01 de novembre de 2014


Les sòcies fundadores, 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada